Overflødig hud etter vekttap

Huden vår er utrolig elastisk. Den kan strekke seg, både under svangerskapet og når vi legger på oss av andre årsaker. Men selv om huden vår er flink til å utvide seg, er den ikke like flink til å trekke seg sammen igjen når vi går med i vekt. Det kan føre til hengende hud både her og der. Selvsagt vil problemet variere alt etter hvor stort vekttapet er. Går du ned bare ett par kilo, merker du kanskje ingenting til den overflødige huden. Men hvis vekttapet er stort, kan overflødig hud bli et stort problem.

Behandling av valker

Overflødig hud kan fjernes gjennom operasjoner. Personer som har gjennomgått svært store vektreduksjoner kan noen ganger få en slik operasjon betalt av det offentlige. Men da må vekttapet være betydelig, og mengden overflødig hud må være tilsvarende. Hvis vekttapet er litt mindre, må du kanskje betale operasjonen selv, men det kan virkelig være verdt det. Overflødig hud som henger og slenger er veldig synlig, ikke bare når du er på stranden. Når huden henger i valker, vil den bevege seg når du går, og dette vil ofte påvirke selvtilliten. Da er det fint å få hjelp, slik at du kan føle deg slank igjen.

Gå trygt ned i vekt

For å oppnå en varig vektreduksjon, er det viktig å gå ned langsomt. Hvor fort du går ned påvirker ikke hvor mye overflødig hud du får, men langsom vektreduksjon betyr en endret livsstil over tid, som er løsningen for å holde deg slank. Ikke la frykten for overflødig hud skremme deg fra å gå ned i vekt, for det finnes leger som kan hjelpe deg å fjerne den overflødige huden. Når du har kommet dit du ønsker vil du føle deg bedre med deg selv.